Waddenland is de term die gebruikt wordt voor Noord-Groningen. Op de website van Waddenland worden allerlei interessante aspecten van dit gebied belicht.


Of je hier nou voor het eerst bent, of er juist al jaren woont. In deze oude stad met een jong hart zie je keer op keer iets nieuws. Verborgen kunst op straat. Kleine kwaliteitsrestaurants, net even om de hoek. Hofjes waar je even helemaal alleen kunt zijn...


Groningen herbergt een van de oudste cultuurlandschappen van Europa en grenst aan Werelderfgoed van Unesco. Rust en ruimte vind je hier. Lekker actief zijn kan natuurlijk ook. Trek het ommeland in en geniet van al het moois van de provincie.


Schiermonnikoog is een autovrij eiland met brede stranden en een mooi en gezellig dorp.

Echt een eiland voor natuurliefhebbers!


Borkum is een leuke dagtrip naar het buitenland, het nostalgische treintje rijdt je naar een gezellig stadje met een mondaine promenade, terrassen en muziekkoepel.


Uitstapje Kristiansand (Noorwegen)

HELAAS IS DEZE AFVAART VANUIT DE EEMSHAVEN TIJDELIJK (?) NIET BESCHIKBAAR

Sinds kort vertrekt er vanaf de Eemshaven enkele keren per week een ferry naar Kristiansand in Zuid-Noorwegen, de 'Noorse Rivièra'. De overtocht is op een luxe schip en beslist niet duur.


De natuur in het Lauwersmeer is zo bijzonder dat het gebied is aangewezen als Nationaal Park. Bezoekers zijn dag en nacht welkom.
Het Lauwersmeer-gebied is vanuit Winsum per bus, fiets of auto bereikbaar. Het ligt 20 à 25 km ten noord-westen van Winsum. Er zijn ook strandjes en watersport-mogelijkheden.


Ontdek de geschiedenis van de Groninger waddenkust en zijn bewoners. Laat je meenemen in de verhalen over dorpen en dijken, het leven met de zee, visserij, klei, wierden en boeren, monniken en borgen. Zes musea langs de Groninger Waddenkust werken samen.


Voorbij Lauwersoog ligt het noord-oostelijk deel van Friesland. Klik hier om activiteiten aldaar te ontdekken, leuke routes en horeca-gelegenheden.


Uitjes met kinderen:


Wij zijn Zeehondencentrum Pieterburen, een van de oudste en beste opvangcentra voor zeehonden ter wereld. Op onze campus wonen en werken vrijwilligers en onderzoekers uit de hele wereld. Door onze gezamenlijke passie en de multidisciplinaire aanpak vormen we een learning community. We brengen die passie over op het grote publiek


Doezoo heeft die naam niet voor niets: Je kunt er van alles doen en ontdekken. Je zintuigen staan daarbij centraal. Niewuw zijn de insectenspeeltuin en wilde-dierengolfbaan.
Je kunt natuurlijk alle dieren op je gemak bekijken. Maar vaak mag je ze tijdens de rondleiding ook voelen en vasthouden.  Tijdens de rondleiding krijg je ook de kans om dieren te voeren.


Waddenfun is het grootste indoorklimpark van Nederland, en ligt op nog geen 10 minuten van Winsum. 45 bruggen en meer dan 300 meter aan ziplines. Een uitdaging voor iedereen, heel jong, heel oud, ervaren of onervaren.